Brexit-oleskeluoikeuden hakuaika alkaa

Brexit on nyt ajankohtainen ja vaikuttaa myös Suomessa asuviin britteihin. Lokakuusta alkaen he voivat hakea uudenlaista, erosopimuksen mukaista oleskeluoikeutta.

Uusi brexit-laki voimaan Suomessa

Brexitin seurauksena Suomessa asuvien Britannian kansalaisten on haettava erosopimuksen mukaista oleskeluoikeutta Suomesta. Tätä koskeva uusi laki tuli voimaan tänään, 1.10.

Niiden Britannian kansalaisten, jotka ovat rekisteröineet EU-oleskeluoikeutensa Suomessa, on haettava EU-oleskeluoikeutensa vaihtoa erosopimuksen mukaiseen oleskeluoikeuteen. Niille briteille, joilla on hallussaan todistus pysyvästä EU-oleskeluoikeudesta, uuden erosopimuksen mukaisen oleskeluoikeuden hakeminen ei ole välttämätöntä, mutta sitä suositellaan. Loppuvuonna Suomeen muuttavat britit hakevat suoraan erosopimuksen mukaista oleskeluoikeutta. Voit lukea lisää Brexitin vaikutuksista Suomessa asuviin ja tänne muuttaviin britteihin tästä blogitekstistämme.

 

Kuinka erosopimuksen mukaista oleskeluoikeutta haetaan?

Erosopimuksen mukaista oleskeluoikeutta voi hakea Maahanmuuttovirastolta 1.10.2020–30.9.2021. Maahanmuuttovirasto perii hakemuksen käsittelystä 48 euron maksun.

FRS auttaa mielellään brittityöntekijöitänne erosopimuksen mukaisen oleskeluoikeuden hakemisessa. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.

 

Lähteet ja lisätietoa:

Sisäministeriö: Brexitin vaikutukset

Maahanmuuttovirasto: Ajankohtaista brexitistä

 

 

 

Avainsanat: