Kansainvälinen koulu avaa ovensa

Espoon kansainvälinen koulu on aloittanut kouluvuoden uusissa, upeissa tiloissa Espoon Suurpellossa. Tämä kunnallinen kansainvälinen koulu tarjoaa täysin englanninkielisen opinahjon tällä hetkellä n. 570 oppilaalle. Koulu on ns. kolmisarjainen eli lähes jokaisella luokka-asteella 1-9 on kolme rinnakkaista luokkaa.

Espoossa englanninkielinen opetus alkoi jo yli 20 vuotta sitten, ensin Postipuun ja Komeetan alakouluissa ja sen jälkeen Espoo International Schoolin yläkoulussa Pohjois-Tapiolassa. Nyt kaikki perusopetuksen luokat 1-9 ovat saman katon alla. Projekti on ollut pitkä, ensimmäiset keskustelut ja suunnitelmat luotiin jo 15 vuotta sitten. Koulun rehtori Anne-Marie Rapo on ollut mukana suunnittelussa koko ajan ja iloitsee onnistuneesta lopputuloksesta. ”Tuntuu ihan mahtavalta, tämä auttaa perheitä valtavasti. Voimme vihdoin tarjota yhtenäisen kansainvälisen englanninkielisen perusopetuksen oppilaille yhdessä paikassa.”

Anne-Marie Rapon mukaan oppilaat olivat kouluvuoden ensimmäisenä päivänä innoissaan, odottavalla mielellä, hymyssä suin. Koulun tilat antavat mahdollisuuden monenlaiseen tekemiseen, piha on virikkeellinen ja toiminnoissa on otettu huomioon eri ikäisten lasten ja nuorten intressit. Koulussa panostetaan liikkuvaan toimintaan ja pyritään monimuotoiseen aktiivisuuteen. Erilaista kerhotoimintaa järjestetään niin koulupäivän aikana kuin sen ulkopuolellakin. Esim. robotiikka- tai ohjelmointikerhot ovat suosittuja.

Koulun kansainvälisistä oppilaista osan on Suomeen tuonut vanhempien työ, osa puolestaan on paluumuuttajaperheiden lapsia, jotka ovat opiskelleet ulkomailla asuessaan englanniksi. Osalla oppilaista toinen vanhempi on englantia äidinkielenään puhuva ja osa kouluun tulevista ekaluokkalaisista puolestaan tulee pk-seudun englanninkielisistä päiväkodeista. Riittävä englannin kielen taito, joka todetaan kielitestein, onkin ehdoton pääsyedellytys.

Kansainväliset perheet liikkuvat paljon, sen vuoksi koulun oppilastilannekin elää jopa viikoittain. Tällä hetkellä tilaa löytyy jonkin verran luokilta 1, 3, 5 ja 6. Yläkoulun luokat 7-9 ovat täynnä. Opetus noudattaa suomalaista perusopetuksen opetussuunnitelmaa mutta luokilla 7-9 opetetaan Middle Years Programme (MYP) –opetusohjelman mukaisesti.

Koulun osoite on Lillhemtintie 1, 02250 ESPOO.

Lisää tietoa EIS:stä – lue täältä: Espoo International School


FRS toivottaa paljon onnea uudelle koululle!

Avainsanat: , ,