Kansainvälisten osaajien Tampere

Tampereen seutu on Suomen toiseksi suurin talousalue ja yksi maan nopeimmin kasvavista kaupunkialueista. Tampereella panostetaan kansainvälistymiseen, ja sinne rekrytoidaankin paljon ulkomaalaisia osaajia avullamme. Haastattelimme International HUB Tampereen projektipäällikköä Nuppu Suvantoa Tampereen yrityksistä ja kansainvälisyydestä.

International HUB Tampere auttaa yrityksiä löytämään kansainvälisiä työntekijöitä sekä vahvistaa Tampereen vetovoimaa kansainvälisten osaajien silmissä. ”Tuemme yrityksiä kansainvälisessä rekrytoinnissa ohjaamalla esimerkiksi relokaatiopalveluiden pariin. Ensimmäisiä kansainvälisiä rekrytointejaan harkitsevilla yrityksillä ei usein ole tietoa kaikista tarjolla olevista palveluista”, kertoo projektipäällikkö Nuppu Suvanto. Yritysten lisäksi International HUB Tampere palvelee kansainvälisiä osaajia tarjoamalla tietoa uramahdollisuuksista ja yrityksen perustamisesta Tampereella.

Kansainvälistä osaamista tarvitaan monella alalla

Tampereella on vahvat perinteet teollisuuskaupunkina. Nykyisin teknologia on merkittävässä roolissa, ja kaupungissa on pitkälle vietyyn älyteknologiaan erikoistuneita yrityksiä. Tampereella panostetaan myös kestävään kehitykseen, ja alueella on useita kiertotalous- ja cleantech-yrityksiä.

Nuppu Suvannon mukaan kansainvälistä osaamista tarvitaan Tampereella monella eri sektorilla. Esimerkiksi pelialan, autoteollisuuden ja terveysteknologian yritykset tarvitsevat osaamista ulkomailta sekä nyt että tulevaisuudessa. Yksi merkittävä ala, jonne osaajia erityisesti tarvitaan, on kuvantamisteknologia. Yritysten lisäksi kansainvälisille erityisosaajille on tarvetta myös yliopistossa ja muissa tutkijoita työllistävissä organisaatioissa.

ICT-alalla kansainvälistä osaamista on hyödynnetty pisimpään, sillä erikoisosaamista vaativilla aloilla se on ollut välttämätöntä jo pitkään. Myös yliopistolla on ollut vaikutusta, sillä yliopistomaailmassa kansainvälisyys on tuttua. Nykyisin myös isoissa perinteisten teollisuusalojen yrityksissä on herätty huomaamaan tarve kansainvälisille osaajille, sillä niissäkin kehittynyt teknologia vaatii yhä erikoistuneempaa asiantuntijaosaamista, Nuppu Suvanto kertoo.

Tampereen valtit kansainvälisten osaajien houkuttelussa

Haastattelimme aiemmin Tampereella asunutta saksalaista Sveniä, jonka mukaan Tampere on juuri sopivan kokoinen kaupunki, sillä siellä on kaikki tarpeellinen mutta sopivan pienellä alueella. Nuppu Suvannon mukaan tämä onkin yksi Tampereen valteista osaajien houkuttelussa: ”Tampereella etäisyydet ovat kohtuullisia, mikä helpottaa työn ja perhe-elämän yhdistämistä. Moniin paikkoihin pääsee helposti kävelemällä, ja luonto on aina lähellä. Kuitenkin täällä on myös kansainvälisiä kouluja sekä paljon kulttuuripalveluita ja harrastusmahdollisuuksia, joita pienemmistä kaupungeista ei löydy.”

Nuppu Suvannon mukaan Tampereella myös tosissaan panostetaan kansainvälistymiseen ja tehdään käytännön tekoja sen eteen. Tämä näkyy esimerkiksi International HUB Tampereen toiminnassa. Myös Tampereen kulttuuripääkaupunkihankkeessa on vahva kansainvälinen näkökulma. Tampereelle sopeutuminenkin on vaivatonta, sillä paikalliset ovat helposti lähestyttäviä ja palvelut ovat helposti saavutettavissa myös ulkomaalaisille.

Tarvitsetko apua ulkomaalaisen työntekijäsi relokaatiossa Tampereelle? Ota rohkeasti yhteyttä! Olemme auttaneet monia tamperelaisia yrityksiä onnistumaan kansainvälisissä rekrytoinneissa, ja paikallinen relokaatiokonsulttimme tuntee kaupungin.

 

Lue lisää:

International Tampere

Tampereella asuneen saksalaisen haastattelu

Avainsanat: , ,