Kesätyö relokaatioassistenttina

Finland Relocation Services työllistää jo yli 30 asiantuntijaa, ja tänä kesänä rekrytoimme asiantuntijoidemme tueksi myös assistentteja. Nyt kesätyöntekijämme Elina Salminen kertoo omin sanoin, minkälainen kokemus oli kesä FRS:llä.

Toimistokierros, HR-perehdytys ja avaintenhaku. Immi-tiimi ja koordinaatiotiimi. Itse kuulun ilmeisesti relotiimiin? Hanna, Säde, Inka, Pirjo, toinen Hanna. Olenkohan esitellyt itseni jo tuolle? DVV, GDPR ja Migri. Kuinka monta kertaa ensimmäisen työpäivän aikana kehtaa pyytää lyhenteestä selvennystä? Yhden sentään tunnistan: ”Rekkarit” täytyy tarkoittaa auton rekisterikilpiä, eikö?

Uuden tiedon omaksuminen (ja siitä pakahtuminen) on aina edessä uuden työn alkaessa. Koska relokaatiomaailma oli minulle vielä toukokuussa täysin uusi tuttavuus, opittavien asioiden määrä tuntui erityisen suurelta. Ensimmäisestä päivästä asti tuli kuitenkin selväksi, että tällä toimistolla saa kysyä mitä tahansa, milloin tahansa, ja keneltä tahansa. Avoin kommunikointi ja lupa tyhmille kysymyksille mahdollistivat jyvälle pääsemisen nopeasti, sekä selvennyksen muun muassa sille etteivät ”rekkarit” liitykään millään tavalla autoihin.

Ensimmäisten päivien perehdytysten jälkeen hihat sai laittaa heilumaan, eikä vastuun antamista keltanokalle vältelty. Aloitin ihka ensimmäisenä relokaatioassistenttina tehtävänäni tukea relokaatiokonsultteja. Tuttavallisemmin relokonsultti toimii Suomeen rekrytoidun uuden työntekijän tukena maahan asettumisessa. Koska maahantuloon liittyviä toimenpiteitä on satoja (enemmän kuin olisin ikinä uskonut), ja jokainen Suomeen muuttava asiakkaamme on erilainen, erilaisesta kulttuurista tuleva yksilö, ovat myös työtehtävät reloassistenttina monenlaisia. Kliseisesti ilmaistuna: yksikään työpäivä ei ole samanlainen. Summatakseni voisin kuitenkin sanoa, että asunnonetsintä, verovirasto ja se ihmeellinen lyhenne ”DVV” ovat tulleet tutuiksi. Ja vaikka työaskareet ovat erilaisia, on päämäärä aina sama: taata relokoituville ihmisille miellyttävä ja jouheva Suomeen asettuminen.

Kesä FRS:llä oli vauhdikas ja mielenkiintoinen katsaus relokaatiomaailmaan. Jos koska assistentin roolissa pääsi tekemään kaikennäköisiä askareita, uskon sen olleen arvokas työkokemus kaltaiselleni työelämään ensiaskeleita ottavalle. Relokaatiotyö on pohjimmiltaan ihmisten auttamista. Oli iloa seurata kokeneempien kollegoiden paloa asiakkaiden asioiden hoitamista kohtaa, sekä saada itsekin osakseen tukea tältä auttavalta työyhteisöltä. Vaikka tuki on tärkeää, koin hienoksi myös heti alussa annetun vastuun. Uudelle työntekijälle vastuunanto on osoitus luottamuksesta.

Kesä loppui ja itse siirryn jatkamaan opintoja. Rento työyhteisö, tekemisen meininki ja mielekkään monipuoliset työtehtävät. Siinä muutama syy, miksi voin suositella kesää (tai ihan koko vuotta) FRS:llä. Jos vielä sattuu pitämään työn merkityksellisyydestä ja toisista ihmisistä, ei ole syytä olla kokeilematta ihmeellistä relokaatiomaailmaa!

 

Kiinnostaako relokaatioasiantuntijoiden työ enemmän? 
Täältä kurkistus relokonsultin työhön
– ja täältä voit lukea minkälaista on relokaatiokonsultin työ

Avainsanat: , , , , ,