Korona-info 8.4.2020: Uutisia, suosituksia ja uusia palveluita

Seuraamme uutisia ja viranomaisten tiedotusta päivittäin, ja olemme luoneet uusia palveluita yritysten ja työntekijöiden tueksi.

 

Ajankohtaista

  • Suomen ja muiden maiden välisiä rajaliikenteen rajoituksia on jatkettu 13. toukokuuta saakka.
  • Karanteenimääräyksiä on tiukennettu. Pääsääntönä on, että kaikki Suomeen saapuvat henkilöt ovat Suomessa oleskelunsa aikana velvollisia noudattamaan Suomen terveysviranomaisten ohjeistusta ja pysymään karanteenia vastaavissa olosuhteissa 14 vuorokauden ajan. Karanteenin aikana ei saa liikkua ulkona eikä kaupassa tai apteekissa käydä, jollei se ei ole aivan välttämätöntä. Autamme mielellämme, mikäli työntekijänne tarvitsee esimerkiksi karanteeniasuntoa tai apua ruokaostoksissa.

 

Ennakoi tulevat rekrytointitarpeet

Ymmärrämme, että tämänhetkinen tilanne on monelle yritykselle ongelmallinen eikä tulevien kansainvälisten rekrytointien suunnittelu ole mielessä päällimmäisenä. Suosittelemme kuitenkin arvioimaan tulevaisuuden tarpeitanne etukäteen, jotta säästytään ruuhkilta ja turhilta viivästyksiltä siinä vaiheessa, kun rajoituksia aletaan purkamaan. Vaikka Suomen edustustot ulkomailla ovat suljettuina eivätkä tällä hetkellä ota vastaan uusia hakemuksia, voidaan prosessi laittaa aluille jo muutamaa kuukautta etukäteen. Ennen kuin hakija voi vierailla edustustossa, tiettyjen dokumenttien ja hakemuksen tulee olla valmiina. Haluamme osaltamme varmistaa, että kaikki hakemukset saataisiin laitettua alulle mahdollisimman nopeasti, kun edustustot aukeavat.

Autamme mielellämme kaikissa maahanmuuttoon liittyvissä tarpeissanne sekä Suomessa että ulkomailla. Haluamme myös muistuttaa, että in-country-hakemusten jättäminen Suomessa maahanmuuttovirastossa tulee olemaan taas mahdollista rajojen aukeamisen jälkeen niille hakijoille, jotka pääsevät matkustamaan Suomeen viisumivapaasti. Autamme myös jatkolupien hakemisessa, mikäli työntekijänne oleskeluluvat ovat umpeentumassa eivätkä he ole päässeet kotimaahansa matkustusrajoitusten vuoksi. Ota yhteyttä immigration@finlandrelocation.com, niin autamme maahanmuuttokysymyksissänne.

 

Uudet palvelumme

Aiemmin mainittujen karanteenipalveluiden lisäksi olemme luoneet uusia palveluita auttamaan yrityksiä näinä haasteellisina aikoina. Otathan yhteyttä, mikäli tarvitset esimerkiksi neuvontapalveluita tai apua vuokrasopimuksissa, asiakirjojen laillistuksessa tai muissa viranomaisasioissa. Etsimme juuri teille ja työntekijöillenne parhaiten sopivan ratkaisun.

 

Avainsanat: