Miksi kansainväliset osaajat muuttavat nyt Suomeen?

Koronapandemia on saanut ihmiset arvioimaan asuinpaikkaansa uudella tavalla, ja esimerkiksi monet tekniikan huippuosaajat haluavat nyt muuttaa Piilaaksosta Suomeen. Miksi kansainväliset osaajat muuttavat nyt juuri Suomeen?

Työn ja vapaa-ajan tasapaino

Monien ulkomailta muuttaneiden mukaan parasta Suomessa on työn ja vapaa-ajan tasapaino. Täällä työpäivät ovat lyhyempiä, lomia on enemmän ja työmatkoihin kuluu vähemmän aikaa kuin maailman suurkaupungeissa.

Myös työn ja perheen yhteensovittaminen on monille ulkomaalaisille työntekijöille tärkeä etu. Suomessa perheellisten elämää helpottavat esimerkiksi kattava päivähoitojärjestelmä, vanhempainvapaat sekä perheiden taloudellinen tukeminen.

Moderni teknologia

Suomi on tunnettu teknologiamaana, ja pienestä koostaan huolimatta Suomi kuuluu maailman johtaviin maihin esimerkiksi tekoälyn kehittämisessä. Täällä kehitetään jatkuvasti uusia innovaatioita, ja muutokset tapahtuvat suuria maita nopeammin.

”Pidän erityisesti Suomen modernista yhteiskunnasta, jossa kaikki toimii sujuvasti ja tehokkaasti. Suomessa kaiken voi tehdä nopeasti verkossa.” Sven, Saksa

Nopeat internetyhteydet toimivat lähes kaikkialla Suomessa, ja mobiilidata on edullista. Tämä on ollut erityisen tärkeää koronapandemian aikaan. Suomessa etätyöskentelyyn on pystytty siirtymään suhteellisen helposti, ja esimerkiksi ruokaostosten tilaaminen netistä on täällä jo varsin yleistä.

Yhteiskunta toimii myös poikkeustilanteessa

Suomessa yhteiskunta ei pysähdy edes pandemian kohdatessa, vaan täällä on pystytty säilyttämään moniin muihin maihin verrattuna suhteellisen normaali elämä.

”Rajoituksista huolimatta kaikki tuntuu silti toimivan Suomessa. Vaikka ihmiset tottelevat rajoituksia ja ovat varovaisia, eivät he vaikuta panikoivan, vaan kaikki on rauhallista ja tyyntä.” Nitin ja Layna, USA

Luottamus ja turvallisuus

Suomessa luotetaan julkisiin instituutioihin ja toisiin ihmisiin. YK:n onnellisuusraportin mukaan Suomessa vallitseva luottamus myös edistää maan palautumista pandemian kaltaisesta kriisistä. Suomi on myös yksi maailman turvallisimmista maista, ja sen ovat huomanneet myös tänne muuttaneet kansainväliset osaajat.

”Suomessa vallitsee yleinen luottamuksen ja turvallisuuden tunne. Ihmiset luottavat toisiinsa ja yritykset asiakkaisiin. Uskon, että tällainen luottamus lisää ihmisten vastuullisuutta.”  Inês, Portugali

 

Tarvitsetko apua työntekijänne relokaatiossa Suomeen? Ota yhteyttä!

 

Lisää aiheesta:

Maailman onnellisin maa ja poikkeustilanne

Suomi tarvitsee osaajia ulkomailta

Expat-kokemuksia: Suomeen muuttaneiden työntekijöiden haastatteluita

Palvelumme Suomessa: FRS on tukenasi koko relokaatioprosessin ajan

Avainsanat: , , ,