Muutoksia Maahanmuuttovirastossa

Maahanmuuttovirasto keskittää neuvontapalvelunsa puhelimeen, eikä enää tarjoa henkilökohtaista neuvontaa asiakaspalvelupisteessään Helsingissä. Hakemusten lisäselvityksiä voi kuitenkin myös jatkossa toimittaa Helsingin toimipisteeseen sähköisen asioinnin ja postin lisäksi. Painopisteen siirtyessä hakijan vastuulle ja sähköiseen asiointiin, virasto on hiljattain uudistanut myös sähköisen asiointipalvelunsa rakennetta ja ulkoasua.

Maahanmuuttoviraston ja poliisin oleskelulupien sähköinen asiointipalvelu on uudistunut kesän aikana. Palvelulla on uusi visuaalinen ilme ja parannettu rakenne. Uuden ulkoasun lisäksi käyttöön on otettu uusi kaksivaiheinen tunnistus.

Aiemman sähköisen asioinnin tapaan uuden EnterFinland-palvelun kautta voi hakea työn tai opiskelun perusteella myönnettävää ensimmäistä oleskelulupaa, näiden oleskelulupien jatkolupaa, Suomen kansalaisuutta ja EU-rekisteröintiä. Muita oleskelulupatyyppejä haetaan edelleen paperihakemuksella, joka jätetään joko Suomen edustustoon ulkomailla tai poliisille Suomessa.

Palvelun suunnittelussa ovat olleet mukana verkkosuunnittelun ammattilaisten lisäksi myös viraston asiakkaat ja lupia käsittelevät virkamiehet. Koska palvelu on täysin uusi, sitä kehitetään jatkuvasti yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Alussa voi olla lyhyitä käyttökatkoksia ja Maahanmuuttovirasto pyytääkin käyttäjiä antamaan palautetta, jos palvelussa ilmenee ongelmia. Viraston asiakastuki palvelee teknisissä ongelmissa sähköpostitse.

Hoidamme jatkossakin asiakkaidemme hakemukset, oli järjestelmä mikä tahansa.