Slushin apuna rekrytoinnin haasteisiin

”Tänä vuonna nostamme kasvuyritysten tiimin kasvattamisen ensimmäistä kertaa teemana isosti esille Slushissa. Pitemmän aikavälin tavoitteenamme on tehdä rekrytoinneista kasvuyrityksille yhtä tärkeä osa tapahtumaa kuin mitä rahoituksen löytäminen ja medianäkyvyys ovat tällä hetkellä” kertoo Slushin Recruiting Arean toteuttajiin kuuluva Lauri Mikkola.

Tämä uusi aluevaltaus osuu hedelmäiseen maaperään, sillä maailman johtaviin kasvuyritystapahtumiin kuuluva Slush on jo pitkään auttanut startuppeja ja kasvavia yrityksiä superlataamaan kasvuaan rahoituksella ja medianäkyvyydellä. Yrityksen kasvun kannalta välttämätöntä on kuitenkin myös löytää oikeat tekijät oikeaan aikaan.
Startupeille on usein tärkeää päästä nopeasti skaalautuvaan kasvuun, ja tällöin ei aina ole mahdollista odottaa kuukausia uuden työntekijän löytymistä. Joskus joudutaan valitsemaan paras olemassa olevista vaihtoehdoista, vaikka tämän taidot eivät olisikaan juuri mitä halutaan. Tämä on ongelma etenkin silloin, jos osaajapooli on maantieteellisesi rajoitettu.

Startuppeja perustavat ja niihin hakeutuvat aivan erityiset ihmiset. Heitä usein yhdistää seikkailunhalu sekä kyky mukautua uuteen ja sietää erilaisuutta. Tämä antaa näille yrityksille ainutlaatuisen mahdollisuuden muodostaa luita ja ytimiään myöten kansainvälisiä tiimejä ja hyödyntää kilpailijoitaan laajemmin kansainvälistä osaajapoolia.
Slushin kansainvälisyys näkyy myös tapahtuman enterprise-kumppaneissa, osallistuvissa yrityksissä, sekä tuhansissa kävijöissä. Slushia voidaankin pitää paitsi tapahtumana, jossa eteenpäin katsovat yritykset ja kansainväliset osaajat kohtaavat monella tasolla, myös mielentilana. Luovat ratkaisut, uudet ajatusmaailmat, sekä perinteisten rakenteiden ravistelu ovat yhtä kiinteä osa Slushia kuin kasvuyritykset, media, ja tästä vuodesta lähtien myös rekrytointi.

Slushin uusi suunta rekrytoinnin merkityksen nostamiseksi tulikin meille iloisena yllätyksenä. Ratkoessamme yritysten edustajien ja työnhakijoiden ongelmia työperäisen maahanmuuton kanssa on usein tullut vastaan erinäisiä haasteita työperäisestä maahan- ja maastamuutosta, oleskeluluvista, sosiaaliturvasta sekä pankissa asioinnista. Näitä ja muita esteitä toivotun osaamisen hankkimiselle tulemme Slushiin kaatamaan Recruiting Arean avaavana kumppanina.

Avainsanat: