Usein kysytyt kysymykset

Vielä kysyttävää? Ota meihin yhteyttä, keskustellaan lisää

Usein kysytyt kysymykset


Työperäiseen maahanmuuttoon liittyy monia kysymyksiä, tälle sivulle olemme koonneet useimmin arvelluttavia asioita.

K: Missä kaikkialla toimitte?
V: Päätoimistomme on Espoossa, mutta toimimme pääkaupunkiseudun lisäksi myös Tampereella, Turussa, Salossa, Oulussa ja Jyväskylässä. Tarpeen tullen sovitusti muuallakin!
 
K: Voitteko vuokrata asuntoni? Pyydättekö välityspalkkiota?
V: Kuulemme mielellämme vapaista ja vapautuvista vuokra-asunnoista. Emme peri minkäänlaista välityspalkkiota, mutta emme myöskään takaa, että asiakkaamme valitsevat juuri sinun asuntosi. Tarjoamme sitä kuitenkin kaikille asiakkaillemme, joiden tarpeita ja toiveita se vastaa.
 
K: Haluan töitä Suomesta, voitteko auttaa minua?
V: Hienoa, että haluat muuttaa Suomeen! Ehdotamme, että etsit ensin TE-toimiston sivuilta sekä muista työnhakuportaaleista itsellesi sopivan työpaikan. Kun olet saanut työpaikan, autamme mielellämme muuttaessasi ja asettautuessasi Suomeen.
 
K: Haluan muuttaa Suomeen pysyvästi työskentelemään, tarvitsenko oleskeluluvan?
V: Kyllä, jos aiot tehdä töitä Suomessa tarvitset Suomen valtion myöntämän oleskeluluvan. Työsopimus tai työtarjous vaaditaan oleskeluluvan saamiseksi.
 
K: Olen saanut työtarjouksen Suomesta ja minulla on oleskelulupa toisesta Schengen-maasta. Tarvitsenko silti oleskeluluvan Suomesta?
V: Kyllä tarvitset. Joissain tapauksissa oleskelulupa toiseen Schengen-maahan riittää, mutta oikeutesi työskennellä Suomessa on rajoitettu ja voimassa ainoastaan 90 päivää. Jos työsi Suomessa kestää yli kolme kuukautta tarvitset suomalaisen oleskeluluvan.
 
K: Olen EU-kansalainen, tarvitsenko oleskeluluvan?
V: Et, mutta paikalliset maahanmuuttovelvoitteet koskevat myös EU-kansalaisia, jotka aikovat oleskella Suomessa tietyn ajan.
 
K: Muutan Suomeen ja haluaisin tuoda perheeni mukanani. Voiko perheenikin muuttaa Suomeen?
V: Periaatteessa kyllä, lähiperheesi voi hakea oleskelulupaa Suomeen. Kaikki päätökset tehdään kuitenkin tapauskohtaisesti. Autamme mielellämme perheenjäsenten lupienhakuprosessissa!
 
Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin vastaamme nopeasti kysymyksiisi!