Töissä relokaatioyrityksessä

Mitä kaikkea relokaatioyritys oikein tekee? Entä millaista on olla töissä relokaatioyrityksessä kansainvälisen pandemian aikana? Uusi Marketing Specialistimme Sini kertoo ensimmäisistä viikoistaan Finland Relocation Servicesissä.

Aloitin työni maaliskuun alussa, ja ensimmäisinä viikkoina olen tutustunut relokaatiopalveluiden maailmaan seuraamalla relokaatioasiantuntijoiden työtä sekä FRS:n toimistossa että asiakastapaamisissa.

Heti ensimmäisenä työpäivänäni pääsin relokaatiokonsultin mukaan ”rekkareille”: menimme hoitamaan maahanmuuttoon liittyvät rekisteröinnit Suomeen muuttaneen portugalilaisen työntekijän ja tämän puolison kanssa. Konsultti avusti asiakkaita rekisteröitymään eri virastoissa ja täyttämään asiaankuuluvat lomakkeet. Nämä asiat voivat olla monimutkaisia suomalaisillekin, ja erityisesti ulkomaalaisille asiantuntijan apu on tärkeää oikeiden lomakkeiden ja virastojen löytämisessä.

Seuraavaksi olin mukana asunnon etsimisessä. Se alkoi muuttajan tarpeiden kartoittamisella: minkä kokoisen asunnon hän haluaa ja millaiselta alueelta, ja onko hänellä muita toivomuksia esimerkiksi kalustuksen tai talotyypin suhteen. Löydettyämme asiakkaalle sopivia asuntoja, varasimme niihin esittelyt ja menimme esittelyihin hänen kanssaan. Tällä kertaa osa asuntojen esittelijöistä ei puhunut englantia, joten apumme tuli todella tarpeeseen. Pian asiakas löysi mieleisensä asunnon, ja konsultti auttoi häntä niin vuokrasopimuksen, sähkösopimuksen kuin kotivakuutuksenkin kanssa. Ennen muuttoa autamme asiakasta vielä avainten hakemisessa ja muuttotarkastuksen tekemisessä.

Asiakkailla oli luonnollisesti paljon Suomeen ja paikallisiin käytäntöihin liittyviä kysymyksiä, joihin relokaatiokonsultit vastailivat asiantuntevasti. Asiakkaat kiittelivätkin konsultteja ja pohtivat, kuinka vaikeaa muuttaminen olisi ollut ilman apua.

Relokaatiopalvelut yritysten ja ulkomaalaisten työntekijöiden tukena

Kenttätyön ohella olen seurannut toimistollamme relokaatio-, maahanmuutto- ja koordinatiotiimien työtä heidän järjestellessään asiakkaiden asioita. Oman lisänsä ensimmäisiin työviikkoihini on tuonut kansainvälinen koronaviruspandemia; rajojen sulkemiset, liikkumisrajoitukset ja virastojen aukioloaikojen muutokset ovat luonnollisesti aiheuttaneet muutoksia maahanmuuttoprosesseihin. Uudelleenjärjestelyt ja joustavat muutokset ovat kuitenkin sujuneet kokeneilta ammattilaisilta hyvin, ja asiakkaat ovat olleet erityisen kiitollisia avusta tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.

Itsekin ulkomailla asuneena tiedän, ettei muutto toiseen maahan aina ole helppoa. Jokainen maa on erilainen, ja kokeneellekin muuttajalle voi tulla yllätyksiä, joihin ei ole osannut varautua. Asunnon etsiminen ja muuttoon liittyvien paperitöiden muistaminen voivat olla hyvinkin kuormittavia tilanteessa, jossa on kaiken lisäksi juuri aloittamassa uutta työtä. Relokaatiopalvelut ovatkin tervetullut apu, jotta työntekijä pystyy alusta asti keskittymään työhönsä ilman ylimääräistä stressiä.

 

Lue lisää:

Relokaatiopalvelumme Suomessa

Avainsanat: