Ulkomaalaisen työntekijän asunnonhaku poikkeustilanteessa

Ulkomaalaiselle työntekijälle sopivan ja mieluisan asunnon löytyminen tärkeä osa relokaatioprosessia. Viihtyisä koti edistää viihtymistä uudessa kotimaassa, erityisesti näinä aikoina, kun kotona vietetään tavallista enemmän aikaa. Kuinka ulkomaalaisen työntekijän asunnonhaku onnistuu poikkeustilanteessa? Kysyin relokaatiokonsulteiltamme, kuinka asunnonhaku on sujunut koronarajoitusten aikana.

Asuntojen tarjonta

Asuntoja on netissä tarjolla lähes yhtä paljon kuin normaalistikin, joten relokaatiokonsulttimme ovat löytäneet paljon hyviä vaihtoehtoja, joista Suomeen muuttavat työntekijät ovat valinneet suosikkinsa. Kalustettuja asuntoja on ollut jopa tavallista enemmän, sillä monet esimerkiksi Airbnb-käytössä olleet kohteet ovat tuleet vuokramarkkinoille. Kalustetut asunnot ovat hyvä ratkaisu erityisesti niille ulkomaalaisille työntekijöille, jotka muuttavat Suomeen vain väliaikaisesti, eivätkä halua käyttää aikaa kalusteiden hankkimiseen.

Asuntonäytöt ja digitaaliset ratkaisut

Pandemia ja kokoontumisrajoitukset ovat luonnollisesti vaikuttaneet asuntonäyttöjen järjestämiseen. Monet yksityiset asunnonomistajat järjestävät asiakkaille yksityisnäyttöjä paikan päällä, mutta osa suuremmista välitysfirmoista on siirtynyt kokonaan virtuaalisiin näyttöihin. Relokaatiokonsultit ovat löytäneet useita työkaluja, joiden avulla virtuaalinäytöt on saatu onnistuneesti järjestettyä, ja muuttajat ovat löytäneet mieleisensä kodin.

Sopimukset ja muutto

Myös sopimusten neuvottelut ja allekirjoitukset tehdään nyt etänä, ja tähänkin on löytynyt käteviä työkaluja. Pankkiasioiden hoitaminen kestää koronatilanteen vuoksi usein hieman normaalia kauemmin, mutta kotivakuutus ja muut muuttoon liittyvät sopimukset ollaan saatu hoidettua kuten ennenkin. Itse muutotkin ovat toimineet suhteellisen normaalisti, vaikka muuttoyrityksetkin toki noudattavat erityistä varovaisuutta.

Jokaiselle mieluinen asunto

Monet ulkomaalaiset työntekijät etsivät pitkäaikaista kotia, joten ymmärrettävästi he kävisivät mielellään katsomassa asuntoja paikan päällä. Muuttajat ovat kuitenkin olleet ymmärtäväisiä ja joustavia, ja kaikille on löytynyt mieluisa asunto. Tällaisina aikoina relokaatioasiantuntijoiden avusta ollaan oltu erityisen kiitollisia.

 

Ulkomaalaisen työntekijän asunnonhaku onnistuu myös poikkeustilanteessa – Ota yhteyttä niin autamme!

 

Lisätietoa:

Palvelumme Suomessa

Avainsanat: ,