Tukea ulkomaalaisen työntekijän puolison sopeutumiseen

Tärkeä osa onnistunutta relokaatiota on ulkomaalaisen työntekijän puolison sopeutuminen. Finland Relocation Servicesillä on aiheesta paljon kokemusta, ja nyt olemme mukana järjestämässä puolisoiden tukemiseen suunnattua ohjelmaa.

Ulkomaalaisen työntekijän viihtyminen uudessa kotimaassa on tärkeää ulkomaankomennuksen onnistumisen kannalta. Sopeutumisvaikeudet voivat heijastua myös työtehoon, ja pahimmassa tapauksessa asiantuntija lähtee yrityksestä ennenaikaisesti. Usein syy ulkomaankomennuksen epäonnistumiseen on työntekijän puolison vaikeus sopeutua kohdemaahan. Lue lisää tutkimuksestamme, jossa selvitimme puolisoiden viihtyvyyteen vaikuttavia tekijöitä.

Helsingin kaupunki järjestää nyt Spouse Program -ohjelman, jonka avulla tuetaan pääkaupunkiseudulle muuttaneiden ulkomaalaisten työntekijöiden puolisoita. Finland Relocation Services on ollut mukana auttamassa ohjelman suunnittelussa asiantuntijan roolissa. Olemme jo vuodesta 1994 auttaneet ulkomaalaisia työntekijöitä ja heidän perheitään muuttamaan ja sopeutumaan Suomeen onnistuneesti, joten kokemusta ja asiantuntemusta on kertynyt kattavasti erilaisista tilanteista.

Spouse Program auttaa työntekijöiden puolisoita kehittämään uraansa Suomessa, kasvattamaan verkostojaan ja tutustumaan paikalliseen kulttuuriin. Ohjelmaan sisältyy sekä ryhmätapaamisia että henkilökohtaista neuvontaa.

Spouse Program alkaa verkossa järjestettävällä Kick-Off -tilaisuudella 28.5. klo 16:30-18:00. Tapahtumaan ilmoittaudutaan sähköpostitse: jochen.faugel@hel.fi.

 

Otathan yhteyttä, mikäli haluat lisää tietoa ulkomaalaisen työntekijän ja tämän puolison sopeutumisesta.

Avainsanat: