elokuuta 02, 2023 Finland Relocation Services

Relokaatiopalvelut työnantajabrändin tukena

Relocation services and employer brand

Relokaatiopalvelut auttavat osaajien houkuttelussa ja positiivisen työntekijäkokemuksen luomisessa.

 

Vahva työnantajabrändi on tärkeä kilpailuetu

Työnantajabrändillä tarkoitetaan mielikuvaa yrityksestä työnantajana, siis yrityksen mainetta nykyisten ja potentiaalisten työntekijöiden silmissä. Työnantajabrändi ei välttämättä ole samanlainen kuin yritysbrändi; vaikka yrityksellä olisi kuluttajien keskuudessa vahva brändi, ei yritystä välttämättä silti pidetä houkuttelevana työpaikkana, tai toisinpäin. Asiakaskohderyhmä voi myös olla erilainen kuin työnantajabrändin kohderyhmä.

Työnantajabrändi vaikuttaa yrityksen menestykseen monin tavoin. Kun kisa osaajista käy kuumana, vahva työnantajabrändi auttaa yritystä houkuttelemaan parhaat talentit. Työnantajabrändäys onkin erityisen tärkeää osaajapulasta kärsivillä aloilla. Vahva työnantajabrändi voi myös alentaa rekrytoinnin kustannuksia, kun taas huono maine voi kasvattaa niitä. (Lähde: Glassdoor.)

Relokaatiopalvelut auttavat osaajien houkuttelussa

Relokaatio- eli asettautumispalveluiden tarjoamisesta voi olla yritykselle merkittävää apua kansainvälisten osaajien houkuttelussa.  Ulkomaille muuttoa harkitsevat työntekijät haluavat tietää ennen lähtöpäätöstä, millaista tukea he tulevat saamaan.

Monet kansainväliset osaajat ovat muuttaneet aiemminkin, joten he tietävät, kuinka iso apu relokaatiopalveluista on ja toisaalta kuinka vaikeaa muuttaminen on ilman niitä.

Tämä oli kolmas muuttomme maahan, jonka kieltä ja kulttuuria emme tunne. Tanskassa kaikki sujui relokaatiopalveluiden vuoksi hyvin. Ruotsissa taas emme saaneet relokaatioapua, joten jouduimme tekemään kaiken yksin. Se ei ollut helppoa vaan suorastaan tuskallista. Vaikea alku pilasi ensivaikutelmamme Ruotsista ja heikensi viihtymistämme siellä.

Niinpä mieheni saatua työtarjouksen Suomesta innostuimme heti, kun kuulimme saavamme relokaatioapua. Sujuvan relokaation ansiosta olemmekin saaneet Suomesta todella positiivisen vaikutelman”, kertoi kanadalainen Kim haastattelussamme.

Sujuva alku parantaa työntekijäkokemusta

Kun uusi työntekijä muuttaa ulkomailta, on työhön perehdyttämisen lisäksi huolehdittava myös muuttoon liittyvistä käytännön järjestelyistä sekä työntekijän ja tämän perheen sopeutumisesta uuteen maahan. Työntekijän tai perheenjäsenten sopeutumisvaikeudet heijastuvat työpaikallekin ja johtavat pahimmillaan työsuhteen ennenaikaiseen päättymiseen.

Relokaatiopalvelut tukevat työntekijää ja tämän perhettä niin maahanmuuton ja paikallisrekisteröintien viranomaisviidakossa kuin myös arkielämään asettautumisessa ja kulttuuriin sopeutumisessa.

En pysty sanoin kuvaamaan, kuinka suuri apu relokaatiopalveluista oli – ne poistivat kaiken stressin ja tekivät relokaatiosta todella miellyttävän kokemuksen. Olemme jutelleet muiden Helsingissä asuvien eteläafrikkalaisten kanssa, jotka eivät saaneet relokaatioapua, ja heillä oli todella vaikeaa asiakirjojen ja kaiken kanssa. He sanovat aina, että olemme todella onnekkaita saadessamme FRS:n apua”, kertoivat eteläafrikkalaiset Jaryd ja Gabrielle.

Pamela Wilson kirjoittaa Nimmersion-relokaatioyrityksen blogissa, että työnantajabrändin rakentamisessa auttaa, kun yrityksen työntekijät toimivat yrityksen työnantajabrändilähettiläinä ja kertovat kokemuksistaan yrityksessä työskentelystä.

Relokaatiopalveluiden avulla uuden työntekijän kokemus on miellyttävä, ja hän toimii todennäköisemmin yrityksen brändilähettiläänä. Wilson muistuttaa, että relokaatioyritys on tärkeä kumppani HR-tiimille, jolla on muutenkin paljon tekemistä uuden työntekijän aloittaessa. Relokaatiokonsultti vastaa muuttajan kaikenlaisiin kysymyksiin, niin liikennesääntöihin kuin lähimpiin päiväkoteihin liittyen.

Kuinka paljon relokaatiopalvelut kustantavat?  Tarkista hintalaskurillamme!

Published by Finland Relocation Services elokuuta 2, 2023
Finland Relocation Services