Verokortti ulkomaalaiselle työntekijälle

Verokortin hankkiminen on tärkeä osa ulkomaalaisen työntekijän rekisteröintiprosessia.

Ulkomaalaisen työntekijän verokortti

Ulkomaalaiselle työntekijälle tulee hankkia verokortti, jotta hän voi toimittaa sen työnantajalleen palkanmaksua varten. Verokorttia varten tarvitaan suomalainen henkilötunnus. Lisäksi työntekijän on täytettävä lomakkeet ja käytävä verotoimistossa hakemassa verokorttia – tosin koronapandemian aikana toimintatapa on ollut erilainen. Relokaatiokonsultti auttaa ulkomaalaista asiantuntijaa hankkimaan niin henkilötunnuksen kuin verokortinkin sekä täyttämään lomakkeet oikein.

Ulkomaisen työntekijän verotukseen vaikuttaa Suomessa oleskelun pituus sekä se, onko työnantaja suomalainen vai ulkomaalainen. Yleensä työntekijän tulee maksaa veronsa Suomeen, jos hän oleskelee maassa yli kuusi kuukautta.

Verotuksessa on eroja riippuen työntekijän ammatista; esimerkiksi tietyistä maista tulevat tutkijat ja opettajat voivat saada vapautuksen veroista. Lisäksi ulkomaalaisille avainhenkilöille on oma verokorttinsa, jonka saamiseksi on täytettävä esimerkiksi palkkaan ja työtehtävään liittyvät ehdot. Avainhenkilöiden erityismenettelyn tavoitteena on lisätä Suomen houkuttelevuutta huippuammattilaisten keskuudessa.

Suomen verotus voi yllättää ulkomaalaisen

Suomalainen verojärjestelmä on hyvin erilainen kuin mihin monet ulkomaalaiset työntekijät ovat tottuneet. Siksi konsulttimme paitsi opastavat asiakkaita verokortin hankinnassa myös perehdyttävät heidät Suomen verokäytänteisiin.

Suomen korkea verotus ei varsinaisesti houkuttele ulkomaalaisia asiantuntijoita, mutta monet heistä ovat olleet tyytyväisiä siihen, kuinka verovaroja käytetään. ”Ihmiset näkevät, että verorahat käytetään heidän hyväkseen; esimerkiksi lastenhoito ja terveydenhuolto ovat todella toimivia”, kertoi Suomessa johtotehtävissä työskennellyt saksalainen Sven.

 

Tarvitsetko apua ulkomaalaisten asiantuntijoiden muutossa Suomeen? Ota yhteyttä!

Avainsanat: ,